( Sila baca penerangan dibawah secara perlahan dan sehingga habis supaya dapat faham sistem agen dropship kami sepenuhnya kerana sistem agen dropship kami agak istimewa dan unik berbanding dengan yang lain. Anda boleh memilih untuk daftar secara percuma atau berbayar. Penerangan lengkap sila baca penerangan dibawah )

 

1.0         APA ITU AGEN DROPSHIP?

Di demiborong.com kami menawarkan empat kaedah sistem perniagaan yang boleh dilakukan oleh agen dropship kami. Sistem itu adalah :

a. Agen Dropship.

b. Agen Master Dropship.

c. Agen Borong.

d. Agen Borong Dropship.

Sila baca penerangan lengkap mengenai empat sistem tersebut dibawah :

a. Agen dropship.

Dropship adalah satu sistem perniagaan yang hanya memerlukan anda mempromosi  produk/barang yang dibekalkan oleh demiborong.com dilaman sosial,laman-laman pengiklanan dan sebagainya. Anda tidak perlu beli stok ataupun menyimpan stok. Kami akan bekalkan gambar  produk tersebut. Bila anda dapat order dari pelanggan anda, anda  hanya perlu order dari kami dan kami akan menghantar produk  tersebut untuk anda. Anda jual pada harga pasaran dan anda bayar kami harga agen yg lebih rendah. Bezanya itu adalah komisen yg menjadi milik anda.

 

 

 cartaDROPSHIP

 

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Kami akan melakukan semua ini untuk anda!

Komisen atau keuntungan yang bakal anda perolehi adalah bergantung kepada usaha anda. Banyak usaha maka banyaklah keuntungan yang anda akan perolehi.

Anda tidak perlu masa yang banyak untuk menjalankan perniagaan kerana hampir semua proses telah kami lakukan untuk anda. Anda hanya perlu mempromosi produk demiborong.com, yang lain0lainnya kami lakukan untuk anda.

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada  laman web demiborong.com. Kami akan beri LINK untuk mengdownload album gambar terus ke komputer anda tanpa perlu copy satu persatu gambar-gambar yang pasti rumit , leceh dan membuang masa.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan demiborong.com

3 – Apabila ada tempahan ( order )  daripada para pelanggan, anda tempah produk tersebut dari kami. Kami akan menghantarnya terus ke pelanggan anda menggunakan nama dan phone anda sebagai penghantar. Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. demiborong.com akan melakukan SEMUA ini untuk anda!

Keuntungan bergantung pada usaha dan waktu yang anda gunakan.

Contoh :

Katakan anda jual baju blouse. Anda jual pada harga runcit cadangan RM44 + RM6(pos) = RM50 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM34 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM40. Pembeli bayar kepada anda ( agen ) RM50 , kemudian anda ( agen ) bayar pada kami RM40. Komisen RM10 anda ambil. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 30 helai sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok. Jadi ringkasannya, pembeli bayar pada anda RM50. Kemudian anda bayar pada kami RM40 dan hantar order. Untung /komisen RM10 tu anda ambil. Esoknya kami teruskan poskan barang pada pembeli. Mudah bukan?

b. Agen Master Dropship

Bukan itu sahaja, apabila anda telah lama berniaga secara dropship, maka pelanggan dan order and akan bertambah dari masa ke semasa. Untuk memberi ganjaran kepada usaha anda, demiborong.com akan menaikkan taraf agen dropship anda kepada master dropship. Jika anda berjaya buat jualan 30 helai sebulan anda akan di naikkan pangkat ke master dropship  B  dimana anda layak dapat harga borong 10 helai. Jika anda buat jualan 60 helai sebulan  anda akan dinaikkan ke pangkat ke master dropship A dimana anda layak dapat harga borong 20 helai. Kiraan kelayakan adalah berdasarkan jualan dropship. Jualan borong tidak diambil kira untuk kelayakan. Jika anda layak menjadi master dropship , maka anda mudah untuk melantik agen dibawah anda kerana anda dapat lebih komisen yang boleh dibahagi kepada agen dibawah anda.

c. Agen Borong

Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Katakan anda menjual blouse RM27 secara borong sebanyak 20 helai iaitu mark-up RM2 sehelai maka dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM40. Itu baru seorang pelanggan. Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?

dBorong Dropship

Selain dari itu, agen dropship juga boleh membuat jualan secara ‘ borong dropship’ .  Borong dropship adalah gabungan dari sistem borong dan dropship kami. Ianya adalah kaedah memborong dimana agen inginkan harga terendah agar margin untung lebih besar, tetapi agen malas untuk simpan stok dan uruskan pengeposan. Jadi kami selesaikan masalah anda dengan cara kami tolong poskan untuk anda. Contohnya, jika anda hendak borong dropship untuk harga 30 helai maka anda bayar deposit borong dropship  sebanyak  = RM950. Anda diberi tempoh selama 2 bulan untuk menjual. Setiap kali anda order kami akan tolakkan dari deposit anda. Setiap order anda hanya perlu bayar bayaran pos sahaja.  Syarat ‘ borong dropship’ adalah :

i ) Deposit Borong Dropship 10 helai adalah RM450 dan 20 helai RM900

ii) Boleh pilih samada borong 10 helai atau 20 helai. Harga borong tidak termasuk post.

iii) Tempoh jualan adalah dalam tempoh maksima 2 bulan. Wajib habiskan deposit dalam tempoh tersebut. Jika masih ada deposit tetapi masa dah expired, anda hendaklah pilih baju yg akan kami poskan kepada anda. Contohnya anda ambil pakej borong dropship harga 20 helai RM900. Katakan masih ada baki RM40 lagi diakhir tempoh 2 bulan. Anda pilih baju berjumlah RM40 dan kami poskan terus kepada anda.

iv) Hanya agen dropship berdaftar dengan kami sahaja dibenarkan untuk buat jualan borong dropship.

v) Sekiranya deposit borong telah habis digunakan, agen boleh top up semula jika ingin terus menikmati harga borong.

 

2.0  Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.

i ) Kami adalah perintis dan pembekal terbesar sistem dropship di Malaysia.

ii) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.

iii) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.

iv) Pembeli tidak tahu bahawa kami yang pos barang kerana nama anda akan ditulis sebagai penghantar di slip pos.

v) Kami akan berikan 120 buah e-book  bisnes dan tutorial pemasaran online percuma untuk di download. E-book tersebut ditulis oleh sifu-sifu internet marketer yang berpengalaman dan terkenal. Didalam bisnes online , ilmu adalah amat penting untuk membuat jualan yang banyak. Tanpa ilmu anda akan teraba2 seperti orang buta dan merasa hairan kenapa orang lain mudah je menjual tetapi diri sendiri susah menjual. Sebab itu E-book ini diberi percuma untuk membantu dan memudahkan agen dropship kami buat pemasaran produk . Antara tajuk e-book tersebut adalah belajar photoshop, strategi jualan facebook, strategi jualan di website, cara menulis ayat untuk menarik minat pembeli, cara bina website, cara buat blog, panduan asas internet, cara jualan adsense, cara jual di ebay, pay pal  dan banyak lagi.

vi) Stok sentiasa up to date di website demiborong.com jadi anda tidak perlu bertanya secara manual dengan kami setiap kali pelanggan anda hendak order.

vii) Kami akan beri LINK untuk mengdownload album gambar terus ke komputer anda tanpa perlu copy satu persatu gambar-gambar yang pasti rumit , leceh dan membuang masa.

viii) Boleh membuat jualan ‘ borong dropship’.

viiii) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis pakaian untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.

xi) Anda layak mendapat harga lebih murah dengan menjadi master agen  B atau A.

xii) Kami berurusan direct dengan anda tanpa orang tengah atau agen yang lain kerana barangan adalah milik kami dan ready stok.

xiii) Anda boleh berniaga secara dropship biasa, secara master dropship, secara borong biasa dan juga secara borong dropship.

xiiii) Mempunya lebih dari 500 koleksi pakaian untuk diniagakan.

 

3.0     FAQ ( Soalan Lazim)

1. Saya adalah Agen Berdaftar, Bolehkah saya menjual semua produk syarikat?

Ya boleh. Anda boleh menjual semua produk syarikat.

2. Bolehkah agen mengedit dan meletakkan water mark pada gambar?

Ya boleh. Anda diberi hak untuk mengedit dan melatakkan water mark.

3. Bolehkah agen hantar order guna whatsapp?

Ya boleh.  Agen boleh order guna whatsapp.

4. Berapakah kos pos yang dikenakan?

Sila lihat jadual diatas atau klik butang ‘ bayaran pos’ di home page.

5. Bolehkah saya membeli harga borong?

Ya boleh.

6. Bolehkah saya membeli untuk diri sendiri dan keluarga dengan harga dropship atau borong?

Ya boleh

7. Bolehkah produk tersebut di booking?

Ya boleh dengan syarat deposit RM10 setiap sehelai. Selepas deposit diterima, kami akan  keluarkan dari open stock. Tempahan maksima selama 30 hari. Produk tempahan tidak boleh dibatal atau ditukar kerana kami telah keluarkan dari open stock.

8.Bagaimana saya hendak tahu samada stok ada atau tidak?

Sila lihat dibahagian ‘ Stok masih ada ‘ di gambar baju tersebut. Syarikat akan sentiasa mengupdate stok di website.

9. Perlukah saya confirmkan stok secara manual dengan demiborong.com bila pelanggan hendak beli barang?

Tidak perlu kerana status stok size di demiborong.com adalah sentiasa update.

10. Selepas daftar adakah syarikat akan berikan gambar2 produk?

Selepas pendaftaran syarikat akan berikan kod agen  dan juga link untuk download semua gambar2 produk.

11.Bagaimana jika pelanggan ada menerima baju yang rosak?

Itu tidak mungkin berlaku kerana kami akan memeriksa setipa baju sebelum dipos. Tetapi jika berlaku juga, sila beritahu kami dalam tempoh 2 hari selepas diterima. Kami akan gantikan dengan yang baru.

12. Bolehkah pelangan menukar baju kerana size yang ditempah tidak sesuai.

Ya boleh dengan syarat ianya dipulangkan dalam tempoh 3 hari seperti keadaan ASAL. Kami akan tolak jika baju yang dipulangkan ada bau, kotor atau telah ditanggal tagnya. Kos pos ditanggung oleh pelanggan.

13. Adakah syarikat meletakkan target jualan setiap bulan?

Tiada target bulanan untuk agen dropship. Agen boleh berniaga  mengikut kesesuaian target dan masa masing-masing. banyak usaha banyak keuntungannya. Jika tiada usaha maka tiadalah keuntungan akan diperolehi. Untuk master dropship anda hendaklah mengekalkan kuantiti jualan untuk maintain taraf master dropship.

14. Wajibkah agen ikut harga jualan yang dicadangkan oleh demiborong.com ?

Ya. Agen hendaklah mengikut Harga Runcit yang diberi kecuali untuk jualan secara borong. Agen  boleh mark-up harga yg lebih tinggi dari harga borong sebagai komisen.

15. Bolehkan dicampurkan berlainan pelanggan untuk dapat kiraan borong dan bayaran pos?.

Tidak boleh. Setiap pelanggan hendaklah dikira secara berasingan bagi kiraan belian borong dan kiraan bayaran pos.

16. Katakan saya ambil pakej borong dropship 20 helai, selepas habis deposit tu adakah saya layak automatik menjadi master dropship B dan mendapat harga borong 20 helai?

Tidak. Kiraan kelayakan master dropship adalah untuk jualan dropship sahaja.Jualan borong tidak dikira dalam kelayakan master dropship.

17. Katakan saya ambil pakej borong dropship dan deposit telah habis. Adakah order seterusnya saya layak dapat harga borong?

Tidak. Jika hendak terus nikmati harga borong, anda dikehendaki untuk deposit semula mengikut pakej borong dropship.

 

4.0    Harga Agen Dropship.

Sila klik butang ‘ Harga / Borong ‘ diatas website.

5.0       Cara Cek Stok yang Available.

Amat mudah kerana anda tidak perlu cek secara manual dengan kami. Anda hanya perlu pergi ke web demiborong.com kemudian lihat dibawah gambar baju tersebut. Jika di tulis Stok Masih  Ada Size : M, L, XL bererti stok size M, L dan XL masih ada. Kami sentiasa update stok tersebut.

6.0      Cara Pengiraan untuk Agen.

Harga untuk agen boleh dilihat di website ( Klik butang Harga / Borong diatas website )

i)     Katakan pelanggan anda membeli 1 helai blouse kod FC dan 1 helai t shirt muslimah kod FT dan pos ke semenanjung :

  • Harga agen untuk blouse : RM34 x 1 helai = RM34
  • Harga agen untuk t shirt muslimah = RM39  x 1 helai = RM39helai
  • Pos: RM6 + RM2  = RM8 ( semenanjung)

Jumlah anda bayar kepada kami = RM81

ii)   Katakan pelanggan anda membeli 4 helai blouse kod FB dan pos ke sabah:

1)  Harga agen untuk blouse : RM33 x 4 helai = RM132 ( Disebabkan lebih 3helai maka dapat harga borong 3 helai)

2)  Pos: RM9 + RM3 + RM3 + RM3 = RM18 ( Sabah Sarawak )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM132 + RM18 = RM150

iii)   Katakan pelanggan anda membeli 1 helai baju kurung manik dan pos ke sabah:

1)  Harga agen : RM76

2)  Pos: RM9 ( Sabah Sarawak )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM85

iv)    Katakan pelanggan anda membeli secara borong dengan anda sebanyak 20 helai iaitu 10 helai kod FC 10 helai kod FT

1) Harga agen : 10 helai FC x RM25 + 10 helai FT x RM30   = RM550

2) Pos 20 helai smnjg = Percuma ( Promosi sekarang ini kos pos utk borong 10 helai ke atas semenanjung adalah percuma )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM550

 

7.0    KOS POS

Harga pos dibawah adalah untuk 1 pembeli sahaja/pembeli yg sama. Jangan di campur2 pembeli kerana charge pos adalah berasingan.

Semenanjung : 1 helai pertama RM6, helaian berikut tambah RM2 setiap 1 helai.

Sabah & Sarawak : 1 helai pertama RM9, helaian berikut tambah RM3 setiap 1 helai.

**** PROMOSI BULAN INI ***** –> PERCUMA POS UNTUK BELIAN BORONG 10 HELAI KEATAS.

 

8.0   Cara Order :

1) Semak stok di website ( dibahagian stok masih ada ). Status stok di web adalah sentiasa diupdate. Agen tidak perlu bertanya secara manual.

2) Jika stok ada, sila buat bayaran.

3) Order boleh dibuat dengan menggunakan whatsapp ke hotline no kami di 011-1234-1724. Jika tiada whatsapp, boleh hantar order menggunakan emel ke demiborong@gmail.com

 (A1) No. Agen :
(A2) Nama. Agen :
(A3) No Phone Agen :
(B1) Order : Kod / Size / Kuantiti :
(C1) Nama Penerima:
(C2) Alamat Penerima :
(C3) No Phone Penerima :
 (D1) Sila emel atau whatsapp 011-12341724 ‘screen shot / print screen’  bukti bayaran bersama order ini.

4) Kami akan buat semakan dan confirmkan penerimaan order secepat mungkin.

*** Order akan kami poskan sehari selepas order diterima. Tidak perlu request tracking no pos laju kerana akan kami berikan dalam pukul 6 petang setiap hari. Pos dibuat setiap hari isnin hingga jumaat.

9.0   Cara Menjadi Agen Droship :

Terdapat 2 cara untuk menjadi agen dropship iaitu pendaftaran secara berbayar atau pendaftaran percuma.

a) Pendaftaran Berbayar :

Untuk menjadi agen dropship berdaftar anda hanya perlu buat bayaran pendaftaran keahlian dropship RM50 untuk mengaktifkan nombor keahlian dropship. Bayaran pendaftaran keahlian ini adalah sekali sahaja SEUMUR HIDUP ANDA iaitu anda hanya perlu bayar di tahun pertama sahaja sebanyak RM50 dan tidak perlu perbaharui ( renew ) keahlian untuk tahun ke dua dan seterusnya kerana keahlian tahun kedua dan seterusnya adalah percuma.

TIADA apa- apa yuran yang lain seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance.

Itu sahaja yang anda perlu keluarkan untuk mula berniaga. TUJUAN yuran keahlian adalah untuk memastikan permohonan keahlian hanya untuk yang serius menceburi bidang perniagaan  dan juga untuk mengelakkan memohon menjadi ahli semata-mata untuk mendapat harga murah kerana ini akan menganggu kelancaran perniagaan ahli-ahli dropship sedia ada. Bukan itu sahaja, bayaran pendaftaran itu akan dipulangkan semula kepada anda apabila anda menjual hanya 10 helai pakaian dalam masa 2 bulan secara jualan dropship kami. 2 bulan diberikan kepada anda untuk buktikan komitmen dan seriusnya anda untuk berniaga dan pada yang serius memang tiada masalah untuk menjual hanya 10 helai dalam 2 bulan dan bayaran yuran pendaftaran dipulangkan semula kepada agen. Bagaimana pun keahlian agen anda tidak terbatal jika dalam tempoh 2 bulan anda jual kurang dari 10 helai. Anda tetap kekal sebagai agen dropship cuma yuran pendaftaran tidak dipulangkan kerana tidak memenuhi syarat yang telah ditetapkan.

Untuk membantu agen membuat pemasaran, kami akan berikan 120 buah e-book  bisnes dan tutorial pemasaran online percuma untuk di download. E-book ini adalah diberi percuma sebagai cenderehati untuk membantu dan memudahkan anda buat pemasaran produk nanti. Antara tajuk e-book tersebut adalah belajar photoshop, strategi jualan facebook, cara bina website, cara buat blog, panduan asas internet, cara jualan adsense, cara jual di ebay dan banyak lagi.

Hanya 2 langkah mudah untuk menjadi agen dropship :

1.Buat bayaran pendaftaran keahlian sekali seumur hidup RM50 ke salah satu no akaun dibawah :

Bank : Maybank 555014105945 Demi Masa Ventures

Bank : CIMB 7613846747  Ghaffar

Bank Islam : 05012026020580 Yanizar

BSN : 0500141000014275 Yanizar

2. Selepas bayaran pendaftaran dibuat, segera hantarkan ‘ screen shot’ bukti bayaran dan maklumat diri agen dibawah ke demiborong@gmail.com atau whatsapp ke 011-1234 1724

1. NAMA PENUH :
2.TARIKH LAHIR :
3. EMEL :
4. WARGANEGARA :
5. TEL No :
6. PEKERJAAN :
7. PENDIDIKAN TERTINGGI  :
8. ALAMAT LENGKAP :

Kemudian kami akan proses dan emel no agen . Anda akan terima balasan emel dari kami dalam tempoh 24 jam . Kami akan emelkan no agen dan link untuk download semua gambar . Setelah mendapat nombor keahlian, anda mendapat hak untuk copy dan menjual semua produk demiborong.com

b) Pendaftaran Percuma.

Anda tidak perlu buat sebarang bayaran untuk mendaftar sebagai ahli tetapi anda disyaratkan untuk tidak boleh ambil komisen sehingga jumlah terkumpul sebanyak RM90. Selepas anda mengumpul komisen sebanyak RM90 barulah kami daftarkan anda sebagai Agen Berbayar dan anda layak secara automatik untuk menikmati semua kemudahan Agen Berbayar. Komisen RM90 tu akan diserapkan sebagai bayaran pendaftaran anda.

Contoh :

Anda menjual sehelai blouse kod FB kepada pelanggan anda :

Harga baju FB = RM44

Pos ke sememanjung = RM6

Pelanggan anda akan bayar pada anda = RM50

Anda akan bayar kepada kami = RM50

Kami akan simpan RM10 komisen anda.  Kemudian anda terus buat jualan sehinggalah cukup komisen anda RM90. Kemudian kami akan serapkan bayaran komisen itu sebagai Bayaran Yuran Pendaftaran anda.

Jika anda berminat untuk menjadi agen  secara percuma sila whatsapp 011-1234 1724 untuk dapatkan no agen percuma.

Jika masih ada persoalan yang kurang faham , boleh whatsapp hotline 011-1234-1724.