APA ITU DROPSHIP?

Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri.

 BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI?

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

 

 cartaDROPSHIP

 

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan semua ini untuk anda!

Keuntungan utama adalah untuk anda.Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

 

Jika anda hanya mempunyai cadangan beberapa jam per minggu, anda masih boleh menikmati manfaat dari dropshipping untuk memenuhi keperluan kewangan anda, kerana anda HANYA memerlukan beberapa jam seminggu dan tidak perlu memperuntukkan masa yang panjang.

 

Anda kemudian akan mampu mendedikasikan waktu anda untuk membina perniagaan anda mengikut kemahuan anda sendiri. Dan setelah anda merasa selesa dan yakin, anda mungkin memutuskan untuk menambah jajaran produk lain untuk perniagaan anda!

Salah satu tarikan dropship adalah anda tidak perlu memikirkan untuk membeli stok dan menyimpan stok. Anda hanya membayar kepada dropshipper untuk pesanan pelanggan, setelah pelanggan anda membayar kepada anda, dan kami akan menguruskan segala – galanya sehingga memastikannya sempurna.

 

APA YANG DITAWARKAN OLEH DROPSHIP?

Dropship menawarkan keuntungan sebagai berikut:

1) Anda tidak perlu stok mengambil atau menyimpan stok sebagai persediaan sama sekali. Apabila anda menerima pesanan anda hanya perlu menempah dengan kami dan kami akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Kami akan melakukan semua pembungkusan dan penghantaran untuk anda.

2) Rangka masa untuk tempahan sampai adalah 1- 3 hari waktu bekerja.

3) Anda akan dapat menambah produk kami ke laman web / blog/ facebook anda. Kami akan beri LINK untuk mengimport semua produk kami sekali gus. Jadi anda tidak perlu copy dan paste satu persatu gambar di laman web yang pasti memenatkan dan memakan masa.

4) Penghantaran kami adalah dalam MALAYSIA dan juga Luar Negara.

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan SEMUA ini untuk anda!

Keuntungan utama adalah untuk anda. Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada usaha dan waktu yang anda gunakan.

Contoh :

Katakan anda jual baju blouse. Anda jual pada harga RM39 + RM6(pos) = RM45 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM31 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM37. Jadi anda akan dapat untung atau komisen sebanyak RM8. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 30 helai sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok.

Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Katakan anda menjual blouse RM23 secara borong sebanyak 30 helai iaitu mark-up RM2 sehelai maka dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM60. Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?

Bukan itu sahaja, jika anda berjaya buat jualan 20 helai sebulan anda akan di naikkan pangkat ke master dropship  C dimana anda layak dapat harga borong 10 helai. Jika anda buat jualan 40 helai sebulan  anda akan dinaikkan ke pangkat ke master dropship B dimana anda layak dapat harga borong 20 helai. Jika anda buat jualan 60 helai sebulan  ( purata hanya 2 helai sehari ) anda akan dinaikkan ke pangkat master dropship A dimana anda layak dapat harga borong terendah iaitu borong 30 helai. Jika anda layak menjadi master dropship , maka anda akan layak pula untuk melantik agen lain dibawah anda sebagai sub-agen.

Borong Dropship

Selain dari itu, agen dropship juga boleh membuat jualan secara ‘ borong dropship’ . Ianya adalah kaedah memborong, tetapi anda malas  nak uruskan pengeposan. jadi kami poskan untuk anda. Contohnya, jika anda hendak borong dahulu kod FB,FC dan WA sebanyak 30 helai maka anda bayar deposit borong dropship  sebanyak RM21 x 30 helai = RM620. Anda diberi tempoh selama 2 bulan untuk menjual. Setiap kali anda order kami akan tolakkan dari deposit anda. Setiap order anda hanya perlu bayar bayaran pos sahaja.  Syarat ‘ borong dropship’ adalah :

1) Jika anda hendak borong kategori tertentu sahaja, maka deposit mengikut harga borong kategori tersebut. Jika anda hendak borong campur2 kategori, maka borong deposit dikita mengikut kategori kod FJ.

2) Boleh pilih samada borong 10 helai, 20 helai atau 30 helai.

3) Masa jualan adalah dalam tempoh maksima 2 bulan. Wajib habiskan deposit dalam tempoh 2 bulan. Jika masih ada deposit tetapi masa dah expired, anda hendaklah pilih baju yg akan diposkan kepada anda atau deposit anda akan dikira hangus.

4) Hanya agen dropship berdaftar dengan kami sahaja layak untuk buat jualan borong dropship.

5) Harga tidak termasuk pos kepada pelanggan.

 

Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.

1) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.

2) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.

3) Pembeli tidak tahu bahawa kami yang pos barang kerana nama anda akan ditulis sebagai penghantar di slip pos.

4) Keuntungan yang diperolehi adalah keuntungan bersih.

5) Stok sentiasa up to date dan tidak pernah kehabisan stok.

6) Mempunya lebih dari 500 koleksi pakaian dan barangan kesihatan untuk diniagakan.

7) Boleh membuat jualan ‘ borong dropship’.

8) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis pakaian untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.

9) Anda layak mendapat harga lebih murah dengan menjadi master agen silver, gold atau diamond..

 

KOS POS

Harga pos dibawah adalah untuk 1 pembeli sahaja/pembeli yg sama. Jangan di campur2 pembeli kerana charge pos adalah berasingan.

Untuk Pakaian:

Semenanjung : 1 helai pertama RM6, helaian berikut tambah RM2 setiap 1 helai.

Sabah & Sarawak : 1 helai pertama RM9, helaian berikut tambah RM3 setiap 1 helai.

**** PROMOSI BULAN INI ***** –> PERCUMA POS UNTUK BELIAN BORONG 10 HELAI KEATAS.

 

Cara Order :

1) Semak stok di website ( dibahagian stok masih ada ). Status stok di web adalah sentiasa diupdate. Agen tidak perlu bertanya secara manual.

2) Jika stok ada, sila buat bayaran.

3) Isikan order form di home page website demiborong.com termasuk maklumat  transaksi bayaran yang telah dibuat. Jika nak hantar order menggunakan whatsapp ke 017-6666832, sila gunakan format dibawah :

(A1) No. Agen :

(A2) Nama. Agen :

(B1) Order : Kod / Size / Kuantiti :

(C1) Nama Penerima :

(C2 ) Alamat Penerima :

(C3 ) No Phone Penerima :

(D1) Nama Bank :

(D2) Jumlah Bayaran :

(D3) Tarikh dan masa bayaran :

(E2) Nama Pengirim :

(E3) No Phone Pengirim :

4) Kami akan buat semakan dan confirmkan penerimaan order secepat mungkin.

 

Cara Menjadi Agen Droship :

Untuk menjadi ahli dropship anda hanya perlu buat bayaran pendaftaran keahlian dropship RM50 untuk mengaktifkan nombor keahlian dropship. Bayaran pendaftaran keahlian ini adalah sekali sahaja SEUMUR HIDUP ANDA iaitu anda hanya perlu bayar di tahun pertama sahaja sebanyak RM50 dan tidak perlu perbaharui ( renew ) keahlian untuk tahun ke dua dan seterusnya kerana keahlian tahun kedua dan seterusnya adalah percuma.

TIADA apa- apa yuran yang lain seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance.

Itu sahaja yang anda perlu keluarkan untuk mula berniaga. TUJUAN yuran keahlian adalah untuk memastikan permohonan keahlian hanya untuk yang serius menceburi bidang perniagaan  dan juga untuk mengelakkan memohon menjadi ahli semata-mata untuk mendapat harga murah kerana ini akanmenganggu kelancaran perniagaan ahli-ahli dropship sedia ada.

Hanya 2 langkah mudah untuk menjadi agen dropship :

1.Buat bayaran pendaftaran keahlian sekali seumur hidup RM50 ke salah satu no akaun dibawah :

Bank : Maybank 555014105945 Demi Masa Ventures

Bank : CIMB 7605018815 Yanizar

Bank : RHB 15504700083605  Ghaffar

Bank Islam : 05012026020580 Yanizar

2. Selepas bayaran pendaftaran dibuat, segera emelkan maklumat bayaran pendaftaran  ( nyatakan nama bank, tarikh dan masa transfer ) dan maklumat diri agen dibawah ke demiborong@gmail.com

1. NAMA PENUH :
2.TARIKH LAHIR :
3. EMEL :
4. WARGANEGARA :
5. TEL No :
6. PEKERJAAN :
7. PENDIDIKAN TERTINGGI  :
8. ALAMAT LENGKAP :
9. Link FB/ Fan Page FB ( Jika ada ) :

Kemudian kami akan proses dan emel no agen . Anda akan terima balasan emel dari kami dalam tempoh 24 jam . Kami akan emelkan no agen dan link untuk download semua gambar . Setelah mendapat nombor keahlian, anda mendapat hak untuk copy dan menjual semua produk syarikat yang mempunyai harga dropship.

 

FAQ ( Soalan Lazim)

Soalan :  Bolehkah saya menjual semua produk syarikat?

Jawapan :  Ya boleh. Anda boleh menjual semua produk syarikat.

Soalan :  Selain yuran pendaftaran, adakah akan ada lagi yuran lain seperti yuran bulanan dan yuran  tahunan seperti yang biasa dikenakan oleh syarikat-syarikat pembekal dropship yang lain?

Jawapan : Tiada yuran – yuran yang lain. Hanya yuran pendaftaran sekali seumur hidup anda.

Soalan : Berapakah kos pos yang dikenakan?

Jawapan : Sila lihat jadual diatas atau klik butang ‘ bayaran pos’ di home page.

Soalan :   Bolehkah saya membeli harga borong?

Jawapan :   Ya boleh.

Soalan : Bolehkah saya membeli untuk diri sendiri dan keluar dengan harga dropship/ borong.

Jawapan : Ya boleh

Soalan :  Bolehkah produk tersebut di booking?

Jawapan :  Ya boleh dengan syarat deposit RM10 setiap sehelai. Selepas deposit diterima, kami akan  keluarkan dari open stock. Tempahan maksima selama 30 hari. Produk tempahan tidak boleh dibatal atau ditukar kerana kami telah keluarkan dari open stock.

Soalan : Bagaimana saya hendak tahu samada stok ada atau tidak?

Jawapan : Sila lihat dibahagian ‘ Stok masih ada ‘ di gambar baju tersebut. Syarikat akan sentiasa mengupdate stok di website.

Soalan : Selepas daftar adakah syarikat akan berikan gambar2 produk?

Jawapan : Selepas pendaftaran syarikat akan berikan kod agen  dan juga link untuk download semua gambar2 produk.

Soalan : Bagaimana jika pelanggan ada menerima baju yang rosak?

Jawapan : Itu tidak mungkin berlaku kerana kami akan memeriksa setipa baju sebelum dipos. Tetapi jika berlaku juga, sila beritahu kami dalam tempoh 3 hari selepas diterima. Kami akan gantikan dengan yang baru.

Soalan : Bolehkah pelangan menukar baju kerana size yang ditempah tidak sesuai.

Jawapan : Ya boleh dengan syarat ianya dipulangkan dalam tempoh 3 hari seperti keadaan ASAL. Kami akan tolak jika baju yang dipulangkan ada bau, kotor atau telah ditanggal tagnya. Kos pos ditanggung oleh pelanggan.

Soalan : Adakah syarikat meletakkan target jualan setiap bulan?

Jawapan : Tiada

 

Harga Agen Dropship ( exclude postage ) :

 

Blouse Eksklusif ( Kod FB, FC )

T Shirt Branded ( Kod WA ) 

Harga Agen 1-2 helai : RM31/sehelai                    Agen Jual  : RM39/sehelai

Harga Borong 3-9 helai : RM30/sehelai                Agen Jual  : RM35/sehelai

Harga Borong 10 – 19 helai : RM27/sehelai         Agen Jual  : RM31/sehelai

Harga Borong 20 – 29 helai : RM24/sehelai.        Agen Jual  : RM27/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM21/sehelai.     Agen  Jual : RM23/sehelai

 

Blouse Eksklusif ( Kod FD, FY , FZ  )

T Shirt Muslimah ( Kod FT )

Skirt Labuh Eksklusif ( Kod SA )

Harga Agen  1-2 helai  : RM34/sehelai                    Agen Jual  : RM42/sehelai

Harga Borong 3-9 helai : RM33 sehelai                    Agen Jual  : RM38/sehelai

Harga Borong 10-19 helai : RM30 sehelai                Agen Jual  : RM34/sehelai

Harga Borong 20 – 29 helai : RM27 sehelai            Agen Jual  : RM30/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM24 sehelai.        Agen Jual  : RM26/sehelai

 

Blouse  Eksklusif  ( Kod FE  dan  FL)

Harga Agen 1-2 helai  : RM41/sehelai                        Agen Jual : RM49/sehelai

Harga Borong  3-9 helai : RM40 sehelai                     Agen Jual : RM45/sehelai

Harga Borong 10-19 helai : RM37 sehelai                   Agen Jual : RM41/sehelai

Harga Borong 20 – 29 helai : RM33 sehelai              Agen Jual : RM36/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM29 sehelai.          Agen Jual : RM31/sehelai

 

Blouse  Denim Jeans Eksklusif  ( Kod FJ  )

Harga Agen 1-2 helai  : RM46/sehelai                            Agen Jual : RM54/sehelai

Harga Borong  3-9 helai : RM45 /sehelai                      Agen Jual : RM50/sehelai

Harga Borong 9-19 helai : RM41/sehelai                       Agen Jual : RM45/sehelai

Harga Borong 20 –29 helai : RM37 /sehelai                 Agen Jual : RM40/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM33/ sehelai.           Agen Jual : RM35/sehelai

 

Jubah Eksklusif  (  Kod CA )  

Jubah Denim  ( Kod  JB  dan JA )

Harga Agen 1-2 helai  : RM86/sehelai                              Agen Jual : RM99/sehelai

Harga Borong 3 helai keatas : RM82 sehelai.                 Agen Jual : RM90/sehelai

 

Jubah  Abaya ( Kod RA )  

Baju Kurung Cotton Bermanik  ( Kod GA)

Harga Agen 1-2 helai : RM76/sehelai                               Agen Jual : RM89/sehelai

Harga Borong 3 helai keatas : RM72 sehelai.                  Agen Jual : RM80/sehelai

 

Jubah Lycra ( Kod LA )

Kain Sulam Eksklusif  ( Kod K )

Baju Kurung Cotton Tiada Manik  ( Kod GB)

Harga Agen 1-2 helai : RM66/sehelai                               Agen Jual : RM79/sehelai

Harga Borong 3 helai keatas : RM62 sehelai.                   Agen Jual : RM70/sehelai

 

  1. Cara Cek Stok yang Available.

Amat mudah kerana anda tidak perlu cek secara manual dengan kami. Anda hanya perlu pergi ke web demiborong.com kemudian lihat dibawah gambar baju tersebut. Jika di tulis Stok Masih  Ada Size : M, L, XL bererti stok size M, L dan XL masih ada. Kami sentiasa update stok tersebut.

  1. Cara Pengiraan untuk Agen.

Harga untuk agen boleh dilihat di website dan klik butang Agen Dropship diatas website.

  1. Katakan pelanggan anda membeli 2 helai blouse kod FC dan 1 helai t shirt muslimah kod FT dan pos ke semenanjung :
  • Harga agen untuk blouse : RM31 x 2 helai = RM62
  • Harga agen untuk t shirt muslimah = RM33 / helai
  • Pos: RM6 + RM2 + RM2 = RM10 ( semenanjung)

Jumlah anda bayar kepada kami = RM105

  1. Katakan pelanggan anda membeli 4 helai blouse kod FB dan pos ke sabah:

1)  Harga agen untuk blouse : RM30 x 4 helai = RM120

2)  Pos: RM9 + RM3 + RM3 + RM3 = RM18 ( Sabah Sarawak )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM120 + RM18 = RM138

  1. Katakan pelanggan anda membeli 1 helai baju kurung manik dan pos ke sabah:

1)  Harga agen : RM76

2)  Pos: RM9 ( Sabah Sarawak )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM85

  1. Katakan pelanggan anda membeli secara borong dengan anda sebanyak 30 helai iaitu 10 helai kod FC 10 helai kod FT dan 10 helai kod FE.

1) Harga agen : 10 helai FC x RM21 + 10 helai FT x RM24 + 10 helai FE x RM29  = RM740

2) Pos 30 helai smnjg = Percuma ( Promosi sekarang ini kos pos utk borong 10 helai ke atas semenanjung adalah percuma )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM710