1.0         APA ITU AGEN DROPSHIP?

Di demiborong.com kami menawarkan empat kaedah sistem perniagaan yang boleh dilakukan oleh agen dropship kami. Sistem itu adalah :

a. Agen Dropship.

b. Agen Master Dropship.

c. Agen Borong.

d. Agen Borong Dropship.

Sila baca penerangan lengkap mengenai empat sistem tersebut dibawah :

a. Agen dropship.

Dropship adalah satu sistem perniagaan yang hanya memerlukan anda mempromosi  produk/barang yang dibekalkan oleh demiborong.com dilaman sosial,laman-laman pengiklanan dan sebagainya. Anda tidak perlu beli stok ataupun menyimpan stok. Kami akan bekalkan gambar  produk tersebut. Bila anda dapat order dari pelanggan anda, anda  hanya perlu order dari kami dan kami akan menghantar produk  tersebut untuk anda. Anda jual pada harga pasaran dan anda bayar kami harga agen yg lebih rendah. Bezanya itu adalah komisen yg menjadi milik anda.

 

 

 cartaDROPSHIP

 

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Kami akan melakukan semua ini untuk anda!

Komisen atau keuntungan yang bakal anda perolehi adalah bergantung kepada usaha anda. Banyak usaha maka banyaklah keuntungan yang anda akan perolehi.

Anda tidak perlu masa yang banyak untuk menjalankan perniagaan kerana hampir semua proses telah kami lakukan untuk anda. Anda hanya perlu mempromosi produk demiborong.com, yang lain0lainnya kami lakukan untuk anda.

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada  laman web demiborong.com. Kami akan beri LINK untuk mengdownload album gambar terus ke komputer anda tanpa perlu copy satu persatu gambar-gambar yang pasti rumit , leceh dan membuang masa.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan demiborong.com

3 – Apabila ada tempahan ( order )  daripada para pelanggan, anda tempah produk tersebut dari kami. Kami akan menghantarnya terus ke pelanggan anda menggunakan nama dan phone anda sebagai penghantar. Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. demiborong.com akan melakukan SEMUA ini untuk anda!

Keuntungan bergantung pada usaha dan waktu yang anda gunakan.

Contoh :

Katakan anda jual baju blouse. Anda jual pada harga runcit cadangan RM39 + RM6(pos) = RM45 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM31 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM37. Jadi anda akan dapat untung atau komisen sebanyak RM8. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 30 helai sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok.

b. Agen Master Dropship

Bukan itu sahaja, apabila anda telah lama berniaga secara dropship, maka pelanggan dan order and akan bertambah dari masa ke semasa. Untuk memberi ganjaran kepada usaha anda, demiborong.com akan menaikkan taraf agen dropship anda kepada master dropship. Jika anda berjaya buat jualan 30 helai sebulan anda akan di naikkan pangkat ke master dropship  C dimana anda layak dapat harga borong 10 helai. Jika anda buat jualan 60 helai sebulan  anda akan dinaikkan ke pangkat ke master dropship B dimana anda layak dapat harga borong 20 helai. Jika anda buat jualan 90 helai sebulan anda akan dinaikkan ke pangkat master dropship A dimana anda layak dapat harga borong terendah iaitu borong 30 helai. Kiraan kelayakan adalah berdasarkan jualan dropship. Jualan borong tidak diambil kira untuk kelayakan. Jika anda layak menjadi master dropship , maka anda mudah untuk melantik agen dibawah anda kerana anda dapat lebih komisen yang boleh dibahagi kepada agen dibawah anda.

c. Agen Borong

Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Katakan anda menjual blouse RM23 secara borong sebanyak 30 helai iaitu mark-up RM2 sehelai maka dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM60. Itu baru seorang pelanggan. Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?

dBorong Dropship

Selain dari itu, agen dropship juga boleh membuat jualan secara ‘ borong dropship’ .  Borong dropship adalah gabungan dari sistem borong dan dropship kami. Ianya adalah kaedah memborong dimana agen inginkan harga terendah agar margin untung lebih besar, tetapi agen malas untuk simpan stok dan uruskan pengeposan. Jadi kami selesaikan masalah anda dengan cara kami tolong poskan untuk anda. Contohnya, jika anda hendak borong dropship untuk harga 30 helai maka anda bayar deposit borong dropship  sebanyak  = RM950. Anda diberi tempoh selama 2 bulan untuk menjual. Setiap kali anda order kami akan tolakkan dari deposit anda. Setiap order anda hanya perlu bayar bayaran pos sahaja.  Syarat ‘ borong dropship’ adalah :

i ) Deposit Borong Dropship 10 helai adalah RM350, 20 helai RM650 dan borong 30 helai adalah RM950.

ii) Boleh pilih samada borong 10 helai, 20 helai atau 30 helai.

iii) Tempoh jualan adalah dalam tempoh maksima 2 bulan. Wajib habiskan deposit dalam tempoh tersebut. Jika masih ada deposit tetapi masa dah expired, anda hendaklah pilih baju yg akan kami poskan kepada anda. Contohnya anda ambil pakej borong dropship harga 20 helai RM650. Katakan masih ada baki RM40 lagi diakhir tempoh 2 bulan. Anda pilih baju berjumlah RM40 dan kami poskan terus kepada anda.

iv) Hanya agen dropship berdaftar dengan kami sahaja dibenarkan untuk buat jualan borong dropship.

v) Sekiranya deposit borong telah habis digunakan, agen boleh top up semula jika ingin terus menikmati harga borong.

 

2.0  Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.

i ) Kami adalah perintis dan antara pembekal terbesar sistem dropship di Malaysia.

ii) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.

iii) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.

iv) Pembeli tidak tahu bahawa kami yang pos barang kerana nama anda akan ditulis sebagai penghantar di slip pos.

v) Keuntungan yang diperolehi adalah keuntungan bersih.

vi) Stok sentiasa up to date di website demiborong.com jadi anda tidak perlu bertanya secara manual dengan kami setiap kali pelanggan anda hendak order.

vii) Kami akan beri LINK untuk mengdownload album gambar terus ke komputer anda tanpa perlu copy satu persatu gambar-gambar yang pasti rumit , leceh dan membuang masa.

viii) Boleh membuat jualan ‘ borong dropship’.

viiii) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis pakaian untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.

xi) Anda layak mendapat harga lebih murah dengan menjadi master agen C, B atau A.

xii) Kami berurusan direct dengan anda tanpa orang tengah atau agen yang lain kerana barangan adalah milik kami dan ready stok.

xiii) Anda boleh berniaga secara dropship biasa, secara master dropship, secara borong biasa dan juga secara borong dropship.

xiiii) Mempunya lebih dari 500 koleksi pakaian dan barangan kesihatan untuk diniagakan.

 

3.0     FAQ ( Soalan Lazim)

1. Bolehkah saya menjual semua produk syarikat?

Ya boleh. Anda boleh menjual semua produk syarikat.

2. Bolehkah agen mengedit dan meletakkanwater mark pada gambar?

Ya boleh. Anda diberi hak untuk mengedit dan melatakkan water mark.

3. Bolehkah agen hantar order guna whatsapp?

Ya boleh.  Agen boleh order guna whatsapp.

4. Berapakah kos pos yang dikenakan?

Sila lihat jadual diatas atau klik butang ‘ bayaran pos’ di home page.

5. Bolehkah saya membeli harga borong?

Ya boleh.

6. Bolehkah saya membeli untuk diri sendiri dan keluarga dengan harga dropship atau borong?

Ya boleh

7. Bolehkah produk tersebut di booking?

Ya boleh dengan syarat deposit RM10 setiap sehelai. Selepas deposit diterima, kami akan  keluarkan dari open stock. Tempahan maksima selama 30 hari. Produk tempahan tidak boleh dibatal atau ditukar kerana kami telah keluarkan dari open stock.

8.Bagaimana saya hendak tahu samada stok ada atau tidak?

Sila lihat dibahagian ‘ Stok masih ada ‘ di gambar baju tersebut. Syarikat akan sentiasa mengupdate stok di website.

9. Perlukah saya confirmkan stok secara manual dengan demiborong.com bila pelanggan hendak beli barang?

Tidak perlu kerana status stok size di demiborong.com adalah sentiasa update.

10. Selepas daftar adakah syarikat akan berikan gambar2 produk?

Selepas pendaftaran syarikat akan berikan kod agen  dan juga link untuk download semua gambar2 produk.

11.Bagaimana jika pelanggan ada menerima baju yang rosak?

Itu tidak mungkin berlaku kerana kami akan memeriksa setipa baju sebelum dipos. Tetapi jika berlaku juga, sila beritahu kami dalam tempoh 2 hari selepas diterima. Kami akan gantikan dengan yang baru.

12. Bolehkah pelangan menukar baju kerana size yang ditempah tidak sesuai.

Ya boleh dengan syarat ianya dipulangkan dalam tempoh 2 hari seperti keadaan ASAL. Kami akan tolak jika baju yang dipulangkan ada bau, kotor atau telah ditanggal tagnya. Kos pos ditanggung oleh pelanggan.

13. Adakah syarikat meletakkan target jualan setiap bulan?

Tiada target bulanan untuk agen dropship. Agen boleh berniaga  mengikut kesesuaian target dan masa masing-masing. banyak usaha banyak keuntungannya. Jika tiada usaha maka tiadalah keuntungan akan diperolehi. Untuk master dropship anda hendaklah mengekalkan kuantiti jualan untuk maintain taraf master dropship.

14. Wajibkah agen ikut harga jualan yang dicadangkan oleh demiborong.com ?

Tidak. Harga jualan yang ditunjukkan dibawah adalah harga cadangan sahaja. Agen dibenarkan menjual pada harga yang difikirkan sesuai untuk melariskan jualan.

15. Bolehkan dicampurkan berlainan pelanggan untuk dapat kiraan borong dan bayaran pos?.

Tidak boleh. Setiap pelanggan hendaklah dikira secara berasingan bagi kiraan belian borong dan kiraan bayaran pos.

16. Katakan saya ambil pakej borong dropship 20 helai, selepas habis deposit tu adakah saya layak automatik menjadi master dropship B dan mendapat harga borong 20 helai?

Tidak. Kiraan kelayakan master dropship adalah untuk jualan dropship sahaja.Jualan borong tidak dikira dalam kelayakan master dropship.

17. Katakan saya ambil pakej borong dropship dan deposit telah habis. Adakah order seterusnya saya layak dapat harga borong?

Tidak. Jika hendak terus nikmati harga borong, anda dikehendaki untuk deposit semula mengikut pakej borong dropship.

18. Saya hanya ingin jin sebagai Agen Dropship biasa. Perlukan saya mendaftar juga?

Ya perlu buat pendaftaran.

 

4.0    Harga Agen Dropship ( exclude postage ) :

 

Blouse Eksklusif ( Kod FB, FC )

T Shirt Branded ( Kod WA ) 

Harga Agen 1-2 helai : RM31/sehelai                    Agen Jual  : RM39/sehelai

Harga Borong 3-9 helai : RM30/sehelai                Agen Jual  : RM36/sehelai

Harga Borong 10 – 19 helai : RM27/sehelai         Agen Jual  : RM31/sehelai

Harga Borong 20 – 29 helai : RM24/sehelai.        Agen Jual  : RM27/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM21/sehelai.     Agen  Jual : RM23/sehelai

 

Blouse Eksklusif ( Kod FD, FY , FZ  )

T Shirt Muslimah ( Kod FT )

Skirt Labuh Eksklusif ( Kod SA )

Harga Agen  1-2 helai  : RM34/sehelai                    Agen Jual  : RM42/sehelai

Harga Borong 3-9 helai : RM33 sehelai                    Agen Jual  : RM39/sehelai

Harga Borong 10-19 helai : RM30 sehelai                Agen Jual  : RM34/sehelai

Harga Borong 20 – 29 helai : RM27 sehelai            Agen Jual  : RM30/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM24 sehelai.        Agen Jual  : RM26/sehelai

 

Blouse  Eksklusif  ( Kod FE  dan  FL)

Harga Agen 1-2 helai  : RM41/sehelai                        Agen Jual : RM49/sehelai

Harga Borong  3-9 helai : RM40 sehelai                     Agen Jual : RM46/sehelai

Harga Borong 10-19 helai : RM37 sehelai                   Agen Jual : RM41/sehelai

Harga Borong 20 – 29 helai : RM33 sehelai              Agen Jual : RM36/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM29 sehelai.          Agen Jual : RM31/sehelai

 

Blouse  Denim Jeans Eksklusif  ( Kod FJ  )

Harga Agen 1-2 helai  : RM46/sehelai                            Agen Jual : RM54/sehelai

Harga Borong  3-9 helai : RM45 /sehelai                      Agen Jual : RM51/sehelai

Harga Borong 9-19 helai : RM41/sehelai                       Agen Jual : RM45/sehelai

Harga Borong 20 –29 helai : RM37 /sehelai                 Agen Jual : RM40/sehelai

Harga Borong 30 helai keatas : RM33/ sehelai.           Agen Jual : RM35/sehelai

 

Jubah Eksklusif  (  Kod CA )  

Jubah Denim  ( Kod  JB  dan JA )

Harga Agen 1-2 helai  : RM86/sehelai                              Agen Jual : RM99/sehelai

Harga Borong 3 helai keatas : RM82 sehelai.                 Agen Jual : RM92/sehelai

 

Jubah  Abaya ( Kod RA )  

Baju Kurung Cotton Bermanik  ( Kod GA)

Harga Agen 1-2 helai : RM76/sehelai                               Agen Jual : RM89/sehelai

Harga Borong 3 helai keatas : RM72 sehelai.                  Agen Jual : RM82/sehelai

 

Jubah Lycra ( Kod LA )

Kain Sulam Eksklusif  ( Kod K )

Baju Kurung Cotton Tiada Manik  ( Kod GB)

Harga Agen 1-2 helai : RM66/sehelai                               Agen Jual : RM79/sehelai

Harga Borong 3 helai keatas : RM62 sehelai.                   Agen Jual : RM72/sehelai

5.0       Cara Cek Stok yang Available.

Amat mudah kerana anda tidak perlu cek secara manual dengan kami. Anda hanya perlu pergi ke web demiborong.com kemudian lihat dibawah gambar baju tersebut. Jika di tulis Stok Masih  Ada Size : M, L, XL bererti stok size M, L dan XL masih ada. Kami sentiasa update stok tersebut.

 

6.0      Cara Pengiraan untuk Agen.

Harga untuk agen boleh dilihat di website dan klik butang Agen Dropship diatas website.

 

i)     Katakan pelanggan anda membeli 1 helai blouse kod FC dan 1 helai t shirt muslimah kod FT dan pos ke semenanjung :

  • Harga agen untuk blouse : RM31 x 1 helai = RM31
  • Harga agen untuk t shirt muslimah = RM34  x 1 helai = RM34helai
  • Pos: RM6 + RM2  = RM8 ( semenanjung)

Jumlah anda bayar kepada kami = RM73

 

ii)   Katakan pelanggan anda membeli 4 helai blouse kod FB dan pos ke sabah:

1)  Harga agen untuk blouse : RM30 x 4 helai = RM120 ( Disebabkan lebih 3helai maka dapat harga borong 3 helai)

2)  Pos: RM9 + RM3 + RM3 + RM3 = RM18 ( Sabah Sarawak )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM120 + RM18 = RM138

 

iii)   Katakan pelanggan anda membeli 1 helai baju kurung manik dan pos ke sabah:

1)  Harga agen : RM76

2)  Pos: RM9 ( Sabah Sarawak )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM85

 

iv)    Katakan pelanggan anda membeli secara borong dengan anda sebanyak 30 helai iaitu 10 helai kod FC 10 helai kod FT dan 10 helai kod FE.

1) Harga agen : 10 helai FC x RM21 + 10 helai FT x RM24 + 10 helai FE x RM29  = RM740

2) Pos 30 helai smnjg = Percuma ( Promosi sekarang ini kos pos utk borong 10 helai ke atas semenanjung adalah percuma )

Jumlah anda bayar kepada kami = RM740

 

7.0    KOS POS

Harga pos dibawah adalah untuk 1 pembeli sahaja/pembeli yg sama. Jangan di campur2 pembeli kerana charge pos adalah berasingan.

Semenanjung : 1 helai pertama RM6, helaian berikut tambah RM2 setiap 1 helai.

Sabah & Sarawak : 1 helai pertama RM9, helaian berikut tambah RM3 setiap 1 helai.

**** PROMOSI BULAN INI ***** –> PERCUMA POS UNTUK BELIAN BORONG 10 HELAI KEATAS.

 

8.0   Cara Order :

1) Semak stok di website ( dibahagian stok masih ada ). Status stok di web adalah sentiasa diupdate. Agen tidak perlu bertanya secara manual.

2) Jika stok ada, sila buat bayaran.

3) Order boleh dibuat dengan menggunakan whatsapp ke hotline no kami di 011-1234-1724. Jika tiada whatsapp, boleh hantar order menggunakan emel ke demiborong@gmail.com

 (A1) No. Agen :
(A2) Nama. Agen :
(B1) Order : Kod / Size / Kuantiti :
(C1) Nama Pengirim :
(C2) No Phone Pengirim :
(D1) Nama Bank :
(D2) Jumlah Bayaran :
(D3) Tarikh dan masa bayaran :
(E1) Nama Penerima:
(E2) Alamat Penerima :
(E3) No Phone Penerima :

4) Kami akan buat semakan dan confirmkan penerimaan order secepat mungkin.

 

9.0   Cara Menjadi Agen Droship :

Untuk menjadi ahli dropship anda hanya perlu buat bayaran pendaftaran keahlian dropship RM50 untuk mengaktifkan nombor keahlian dropship. Bayaran pendaftaran keahlian ini adalah sekali sahaja SEUMUR HIDUP ANDA iaitu anda hanya perlu bayar di tahun pertama sahaja sebanyak RM50 dan tidak perlu perbaharui ( renew ) keahlian untuk tahun ke dua dan seterusnya kerana keahlian tahun kedua dan seterusnya adalah percuma.

TIADA apa- apa yuran yang lain seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance.

Itu sahaja yang anda perlu keluarkan untuk mula berniaga. TUJUAN yuran keahlian adalah untuk memastikan permohonan keahlian hanya untuk yang serius menceburi bidang perniagaan  dan juga untuk mengelakkan memohon menjadi ahli semata-mata untuk mendapat harga murah kerana ini akanmenganggu kelancaran perniagaan ahli-ahli dropship sedia ada.

Hanya 2 langkah mudah untuk menjadi agen dropship :

1.Buat bayaran pendaftaran keahlian sekali seumur hidup RM50 ke salah satu no akaun dibawah :

Bank : Maybank 555014105945 Demi Masa Ventures

Bank : CIMB 7613846747  Ghaffar

Bank Islam : 05012026020580 Yanizar

BSN : 0500141000014275 Yanizar

2. Selepas bayaran pendaftaran dibuat, segera emelkan maklumat bayaran pendaftaran  ( nyatakan nama bank, tarikh dan masa transfer ) dan maklumat diri agen dibawah ke demiborong@gmail.com atau whatsapp ke 011-1234 1724

1. NAMA PENUH :
2.TARIKH LAHIR :
3. EMEL :
4. WARGANEGARA :
5. TEL No :
6. PEKERJAAN :
7. PENDIDIKAN TERTINGGI  :
8. ALAMAT LENGKAP :
9. Link FB/ Fan Page FB ( Jika ada ) :

Kemudian kami akan proses dan emel no agen . Anda akan terima balasan emel dari kami dalam tempoh 24 jam . Kami akan emelkan no agen dan link untuk download semua gambar . Setelah mendapat nombor keahlian, anda mendapat hak untuk copy dan menjual semua produk demiborong.com

 

Jika masih ada persoalan, boleh whatsapp 011-1234-1724