APA ITU DROPSHIP?

Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri.

 BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI?

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

 

 cartaDROPSHIP

 

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan semua ini untuk anda!

Keuntungan utama adalah untuk anda.Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

 

Jika anda hanya mempunyai cadangan beberapa jam per minggu, anda masih boleh menikmati manfaat dari dropshipping untuk memenuhi keperluan kewangan anda, kerana anda HANYA memerlukan beberapa jam seminggu dan tidak perlu memperuntukkan masa yang panjang.

 

Anda kemudian akan mampu mendedikasikan waktu anda untuk membina perniagaan anda mengikut kemahuan anda sendiri. Dan setelah anda merasa selesa dan yakin, anda mungkin memutuskan untuk menambah jajaran produk lain untuk perniagaan anda!

Salah satu tarikan dropship adalah anda tidak perlu memikirkan untuk membeli stok dan menyimpan stok. Anda hanya membayar kepada dropshipper untuk pesanan pelanggan, setelah pelanggan anda membayar kepada anda, dan kami akan menguruskan segala – galanya sehingga memastikannya sempurna.

 

APA YANG DITAWARKAN OLEH DROPSHIP?

Dropship menawarkan keuntungan sebagai berikut:

1) Anda tidak perlu stok mengambil atau menyimpan stok sebagai persediaan sama sekali. Apabila anda menerima pesanan anda hanya perlu menempah dengan kami dan kami akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Kami akan melakukan semua pembungkusan dan penghantaran untuk anda.

2) Rangka masa untuk tempahan sampai adalah 1- 3 hari waktu bekerja.

3) Anda akan dapat menambah produk kami ke laman web / blog/ facebook anda. Kami akan beri LINK untuk mengimport semua produk kami sekali gus. Jadi anda tidak perlu copy dan paste satu persatu gambar di laman web yang pasti memenatkan dan memakan masa.

4) Penghantaran kami adalah dalam MALAYSIA dan juga Luar Negara.

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan SEMUA ini untuk anda!

Keuntungan utama adalah untuk anda. Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

Contoh :

Katakan anda jual baju blouse. Anda jual pada harga RM44 + RM6(pos) = RM50 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM34 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM40. Jadi anda akan dapat untung atau komisen sebanyak RM10. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 30 helai sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok.

Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Katakan anda menjual blouse RM27 secara borong sebanyak 20 helai iaitu mark-up RM2 sehelai maka dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM40. Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?

Bukan itu sahaja, jika anda mampu buat jualan 30 ( purata hanya 1 helai sahari ) helai sebulan anda akan di naikkan ke agen super dropship B dimana anda layak dapat harga borong 10 helai. Jika anda buat jualan 60 helai sebulan  ( purata 2 helai sehari ) anda akan dinaikkan ke agen super dropship A dimana anda layak dapat harga borong 20 helai.Jika anda layak menjadi agen super dropship A atau B, maka anda layak pula untuk melantik agen lain dibawah anda sebagai sub-agen.

Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.

1) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.

2) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.

3) Pembeli tidak tahu bahawa kami yang pos barang kerana nama anda akan ditulis sebagai penghantar di slip pos.

4) Keuntungan yang diperolehi adalah keuntungan bersih.

5) Stok sentiasa up to date dan tidak pernah kehabisan stok.

6) Mempunya lebih dari 500 koleksi pakaian dan barangan kesihatan untuk diniagakan.

7) Ahli Dropship adalah kumpulan yang pertama akan dimaklumkan apabila stok baru dimasukkan.

8) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis pakaian untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.

9) Anda layak mendapat harga lebih murah dengan menjadi agen super dropship B atau A.

 

KOS POS

Harga pos dibawah adalah untuk 1 pembeli sahaja/pembeli yg sama. Jangan di campur2 pembeli kerana charge pos adalah berasingan.

Untuk Pakaian:

Semenanjung : 1 helai pertama RM6, helaian berikut tambah RM2 setiap 1 helai.

Sabah & Sarawak : 1 helai pertama RM9, helaian berikut tambah RM3 setiap 1 helai.

**** PROMOSI BULAN INI ***** –> PERCUMA POS UNTUK BELIAN BORONG 10 HELAI KEATAS.

 

Cara Order :

1) Semak stok di website ( dibahagian stok masih ada ). Status stok di web adalah sentiasa diupdate. Agen tidak perlu bertanya secara manual.

2) Jika stok ada, sila buat bayaran.

3) Isikan order form di home page termasuk maklumat  transaksi bayaran yang telah dibuat.

4) Kami akan buat semakan dan balas emel tersebut sebagai tanda penerimaan order.

 

Cara Menjadi Ahli Droship :

Untuk menjadi ahli dropship anda hanya perlu buat bayaran pendaftaran keahlian dropship RM50 untuk mengaktifkan nombor keahlian dropship. Bayaran pendaftaran keahlian ini adalah sekali sahaja SEUMUR HIDUP ANDA. 

TIADA apa- apa yuran yang lain seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance.

Itu sahaja yang anda perlu keluarkan untuk mula berniaga. TUJUAN yuran keahlian adalah untuk memastikan permohonan keahlian hanya untuk yang serius menceburi bidang perniagaan  dan juga untuk mengelakkan memohon menjadi ahli semata-mata untuk mendapat harga murah kerana ini akanmenganggu kelancaran perniagaan ahli-ahli dropship sedia ada.

Langkah untuk menjadi ahli :

1.Buat bayaran pendaftaran keahlian sekali seumur hidup RM50 ke salah satu no akaun dibawah :

Bank : Maybank 555014105945 Demi Masa Ventures

Bank : CIMB 7605018815 Yanizar

Bank : RHB 15504700083605  Ghaffar

Bank Islam : 05012026020580 Yanizar

2. Selepas bayaran pendaftaran dibuat, segera emelkan maklumat bayaran pendaftaran  ( nyatakan nama bank, tarikh dan masa transfer ) dan maklumat diri agen dibawah ke demiborong@gmail.com

1. NAMA PENUH :
2.TARIKH LAHIR :
3. EMEL :
4. WARGANEGARA :
5. TEL No :
6. PEKERJAAN :
7. PENDIDIKAN TERTINGGI  :
8. ALAMAT LENGKAP :
9. Link FB/ Fan Page FB ( Jika ada ) :

3) Kemudian kami akan proses dan emel no agen . Anda akan terima balasan emel dari kami dalam tempoh 24 jam . Kami akan emelkan no agen dan link untuk download semua gambar . Setelah mendapat nombor keahlian, anda mendapat hak untuk copy dan menjual semua produk syarikat yang mempunyai harga dropship.

 

FAQ ( Soalan Lazim)

Soalan :  Bolehkah saya menjual semua produk syarikat?

Jawapan :  Ya boleh. Anda boleh menjual semua produk syarikat.

Soalan :  Selain yuran pendaftaran, adakah akan ada lagi yuran lain seperti yuran bulanan dan yuran  tahunan seperti yang biasa dikenakan oleh syarikat-syarikat pembekal dropship yang lain?

Jawapan : Tiada yuran – yuran yang lain. Hanya yuran pendaftaran sekali seumur hidup anda.

Soalan : Berapakah kos pos yang dikenakan?

Jawapan : Sila lihat jadual diatas atau klik butang ‘ bayaran pos’ di home page.

Soalan :   Bolehkah saya membeli harga borong?

Jawapan :   Ya boleh.

Soalan : Bolehkah saya membeli untuk diri sendiri dan keluar dengan harga dropship/ borong.

Jawapan : Ya boleh

Soalan :  Bolehkah produk tersebut di booking?

Jawapan :  Ya boleh dengan syarat deposit RM10 setiap sehelai. Selepas deposit diterima, kami akan  keluarkan dari open stock. Tempahan maksima selama 30 hari. Produk tempahan tidak boleh dibatal atau ditukar kerana kami telah keluarkan dari open stock.

Soalan : Bagaimana saya hendak tahu samada stok ada atau tidak?

Jawapan : Sila lihat dibahagian ‘ Stok masih ada ‘ di gambar baju tersebut. Syarikat akan sentiasa mengupdate stok di website.

Soalan : Selepas daftar adakah syarikat akan berikan gambar2 produk?

Jawapan : Selepas pendaftaran syarikat akan berikan kod agen  dan juga link untuk download semua gambar2 produk.

Soalan : Bagaimana jika pelanggan ada menerima baju yang rosak?

Jawapan : Itu tidak mungkin berlaku kerana kami akan memeriksa setipa baju sebelum dipos. Tetapi jika berlaku juga, sila beritahu kami dalam tempoh 3 hari selepas diterima. Kami akan gantikan dengan yang baru.

Soalan : Bolehkah pelangan menukar baju kerana size yang ditempah tidak sesuai.

Jawapan : Ya boleh dengan syarat ianya dipulangkan dalam tempoh 3 hari seperti keadaan ASAL. Kami akan tolak jika baju yang dipulangkan ada bau, kotor atau telah ditanggal tagnya. Kos pos ditanggung oleh pelanggan.

Soalan : Adakah syarikat meletakkan target jualan setiap bulan?

Jawapan : Tiada